En dan is er ...rust - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van cor baane - WaarBenJij.nu En dan is er ...rust - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van cor baane - WaarBenJij.nu

En dan is er ...rust

Door: cor en leonne baane

Blijf op de hoogte en volg cor

18 November 2008 | Thailand, Bangkok

De afgelopen dagen hebben we niet stilgezeten. Van het zuiden naar het noorden van Cambodja en vervolgens naar het westen om via de grens Cambodja/Thailand te belanden op het tropische eiland Koh Samet voor de kust van Thailand. Het is nu dinsdagavond en we hebben net heerlijk gegeten aan het strand. Scootertje is gehuurd en alles is klaar voor een paar heerlijke luie dagen. Eindelijk rust voor de Baantjes.

Dat was wel anders een paar dagen geleden. Toen werden we 's morgens vroeg opgehaald door een aardige gids met zijn kleine en waarschijnlijk oudste autootje van Phnom Penh voor een city tour. Begonnen op de macabere Killing Fields, waar die gekke Pol Pot tussen 1975 en 1979 maar liefst 2 miljoen van zijn landgenoten heeft vermoord. Vreselijk om te lopen over de botten en kleding van de vermoorde mensen. De gids vertelde redelijk koel over deze jaren, maar bij een boom waar baby's en kleine kinderen voor de ogen van hun moeders werden doodgeslagen, kregen wij het te kwaad. Gauw weg hier om naar het prachtige paleis van de niet populaire koning te gaan, die blijkbaar tijdens het Pol Pot bewind een dubieuze rol heeft gespeeld. Een pagode vol met gouden en zilveren en met diamanten belegde boeddha's illustreert de rijkdom van deze koning. Beetje vreemd in een land dat nog steeds erg arm is. Maar dat heeft mede te maken met de rovers uit Vietnam die het land tussen 1980 en 1991 leeggehaald hebben. De twee landen zullen wel nooit echt vrienden worden.
Na een paar uur moesten we in de bus naar Siem Reap, de plaats van een van de wereldwonderen, Anchor Wat en Anchor Thom. Het grootste tempelcomplex ter wereld, die na stelselmatige vernieling in de afgelopen eeuwen, met schenkingen uit diverse landen weer zoveel mogelijk in oude glorie is en wordt hersteld. Prachtig om te zien en zeker als je de hele dag een gids hebt, die alles weet van de geschiedenis. Hoewel toch wel enigszins vermoeiend, aangezien het Engels af en toe te wensen overlaat. Ook hier weer een aardige man, die honderden kilometers van zijn zwangere vrouwtje moet wonen om zijn geld te verdienen. Na een dag tempels wil je maar een ding en dat is lekker eten in het uitgaansdistrict van deze leuke stad, die ons wonder boven wonder enorm verrast heeft qua luxe en gezelligheid. Bijna on-Cambodjaans.

Volgende dag moesten we wederom vroeg op om door te reizen naar Thailand. Weer veel te laat opgehaald. Sta je om 10 voor 7 klaar, want om half acht gaat de bus, worden we over half acht opgehaald en moeten we nog enkele andere, rood aangelopen toeristen ophalen en komen we over achten op het busstation. Moeten we daar nog een half uur wachten en blijkt onze toegezegde luxe toeringbus een oude gammele bus uit Zuid Korea te zijn, waarbij na een half uur rijden al twee banden het begeven. En we met nog 600 km voor de boeg al met 2,5 uur vertraging zitten. Nadat de banden waren geplakt en verwisseld hebben we onze reis voortgezet en begrepen we gelijk waarom geen zichzelf respecterende busonderneming zijn bussen wil inzetten op deze wegen. We hobbelen, hotsen en kotsen ongeveer 200 km lang op onbegaanbare wegen om uiteindelijk geradbraakt na 6 uur bij de grensovergang met Thailand te komen, waar de nieuwe bus vol blijkt en wij gedoemd zijn om 2,5 uur te wachten. Ach nog maar 280 km naar Bangkok te gaan, dus 2,5 uur wachten moet kunnen. Bovendien bleek de grensplaats Poiret in Cambodja een stinkende rioolput te zijn. Zo'n armoedige en vooral naar poepruikende rotzooi hebben we nog niet eerder meegemaakt.
Gelukkig komt het altijd goed. Onverwacht kregen we de mogelijkheid met een gloednieuwe minivan in net 3 uur tijd mee te rijden naar Pattaya, wat als eindbestemming nog beter uitkwam dan Bangkok, aangezien we daar vandaan sneller in Koh Samet zouden zijn. Overigens is Pattaya het walhalla voor mannetjes uit Europa en Amerika. Het is de sexstad bij uitstek. Overal zie je mooie jonge vrouwtjes hand in hand met oude en thuis kansloze mannen. We hebben de meest vreemde combinaties gezien. Aangezien de recessie ook hier heeft toegeslagen is de strijd ook in deze markt heviger geworden. Grappig om dit kat en muisspel te zien. Voor ons geen echt leuke stad, dus we waren blij dat we de volgende dag om half acht konden vertrekken naar onze huidige bestemming.

Na de duizenden kilomters en tientallen uren reizen zijn we echt toe aan een paar dagen lekker niksen en zonnen op het parelwitte strand van Koh Samet. Leuk resort gevonden op het kleine eiland. Het is nu half tien in de avond en we gaan lekker aan het strand wat drinken op jullie gezondheid.

Lieve groetjes uit een warm Koh Samet, Cor en Leonne

• 18 November 2008 - 15:31

Rien, Diana & Anique:

wat een verslag weer. Het klinkt af en toe erg vermoeiend met die vreselijke autoritten maar je ziet natuurlijk gigantisch veel. En nu lekker in het zonnetje. Hier weer veel regen vandaag en vraag maar aan Mignon of ze de warme jassen meebrengt, want het is gewoon kil.
    Jullie (alweer) heerlijk genieten op een mooi strand. Waarschuw voortaan even als je een foto meestuurt met zo'n enge slang. Ik besterf het al als ik zo'n beest op de foto zie en Leonne hangt hem als nieuwe shawl om haar nekje. Griezel!! Wij hopen dat jullie het de laatste paar dagen nog super naar je zin hebben! Tot gauw nu! Kan je je voorstellen dat die 7 weken bijna om zijn?

Liefs van ons,

• 18 November 2008 - 17:26

Marit:

zo nog even genieten van rust strand en zon. leuke foto's ook hé vooral die van léonne met die boa om haar nek je ziet er goed uit hoor! we hebben weer genoten van de verslagen jammer dat vietnam voor jullie een beetje tegengevallen is maar verder hebben jullie het wel heel knap gedaan zo met z'n tweetjes goed hoor je ziet maar nooit te oud om te leren we wense, jullie nog heerlijke laatste dagen meem maar wat zon mee want je zal het missen dat heerlijk gevoel dikke knuffel van jezusjz zwager en nichtje

• 18 November 2008 - 18:37

Hans:

Het is hier nu ook dinsdagavond maar daar houdt alle gelijkenis dan ook gelijk mee op.
    Prachtig om te lezen wat jullie allemaal weer zien en mee maken.
    Rust de komende dagen maar lekker uit want zodra in Nederland begint het gestress en geplan weer.Wel met een groot voordeel:wij zijn er ook weer!

• 19 November 2008 - 09:49

Marjan De Bruijn:

aangrijpend,jullie verslag van de "citytour" en dan nu relaxen op een bountystrand. Het gaat nu opschieten,he? Geniet nog maar van deze rustdagen, jullie zijn er aan toe, lijkt mij zo, Groetjes van ons, Marjan.

• 19 November 2008 - 15:14

Freek:

19-11-2008 16:02 Cor en Leonne, geweldig wat jullie allemaal weer meemaken. Jullie treffen het wel met alles wat wielen heeft. Gammel en krakkemikkig. De twee mannen die die auto aanduwen zullen wel blij zijn geweest met de hulp van die grote europeaan. Groetjes Freek en Nettie.

• 20 November 2008 - 13:30

Mignon:

die auto hahahahahah!!!!
    ik zal idd warme jassen meenemen diana.

hou van jullie,
    dikke kus

• 21 November 2008 - 08:24

Ria:

Nounounou, één ding is zeker jullie vakantie is absoluut niet saai geweest, en voor ons óók niet. Hoe moet dat nu als jullie weer thuis zijn en wij deze Tarzan en Jane-story moeten gaan missen.Mijn leven zal gewoon niet meer hetzelfde zijn zonder jullie spannende,meeslepende,verslavende verhalen. Laat er in ieder geval een boek of dvd-tje van maken, met foto's erbij (vooral gekke,rare,vieze). Ik bestel er nu alvast een paar. Maar tja aan alles komt een einde, en Tarzan en Jane leven nog lang en gelukkig in hun boomhut aan de Tjalk. En wij komen natuurlijk ALLEMAAL lekker langs, dus zorg dan wel voor vertier voor ons, want wij zijn inmiddels jullie trouwe fans geworden,die een beetje kwijlend met afkickverschijnselen naar jullie spannende verhalen luisteren.Een TIP;maak er een vervolgserie van komen we lekker gezellig VAAK langs.Lieve schattebouten volgende week kan ik jullie weer lekker huggen. Geniet nog ff met VOLLE teugen,ik heb jullie gemist.
    p.s.Nog even een berichtje voor jullie fanclub;ïk vond het héél gezellig om op deze manier met z'n allen bezig te zijn en ook een beetje van jullie wel en wee te delen.
    byebebye