Mignon is aangekomen - Reisverslag uit San Josecito, Costa Rica van cor baane - WaarBenJij.nu Mignon is aangekomen - Reisverslag uit San Josecito, Costa Rica van cor baane - WaarBenJij.nu

Mignon is aangekomen

Door: cor en leonne baane

Blijf op de hoogte en volg cor

23 April 2009 | Costa Rica, San Josecito

De Baantjes zijn nu met z'n drietjes. Mignon is vanmiddag om 3 uur aangekomen in San Jose, de hoofdstad van Costa Rica. Gezellig hoor!

Beetje vermoeid na een reis van 20 uur, kwam ze zoals altijd lachend door de poort. Voor ons hartstikke leuk en gezellig. Ze gaat de komende 10 dagen met ons door het Noorden van Costa Rica reizen. Van Oost naar de Westkust. Van het regenwoud naar de vulkanen en hoge bergen tot aan de witte stranden van de westkust. Alles zit erin.

Gisteren zijn we vanuit Nicaragua de grens overgekomen naar Costa Rica. Een grensovergang blijft altijd een bijzondere gebeurtenis. Veel administratief gedoe en stempeltjes. We hadden een aardig jongetje gevonden die ons voor een paar dollar minstens 1 uur sneller door de rijen kon loodsen. Iedereen is een beetje corrupt, maar dat weten we nu wel. Nicaragua hebben we overigens met een warm (figuurlijk en letterlijk= achter ons gelaten na een week. Mensen zijn hartelijk, prijzen zijn (nog) eerlijk, natuur is fantastisch, cultuur is er in overvloed (Granada, Leon) en de stranden zijn nog (Amerikanen) vrij. Jammer genoeg hadden we niet meer tijd dan een week, zodat we grote delen niet konden zien. Vooral de Caribean kust met de Corn Islands schijnen prachtig te zijn. Het land is wat ona aangaat een aanrader.

We zijn dus nu een dag in San Jose. Een stad, die snel is bekeken (paar mooie parken en musea's en vooral heel veel winkels en marktjes). Morgenochtend vertrekken we vroeg naar Tortuguero, een kleine plaats aan de Caribische kust. Vooral bekend om zijn boottochten door het weelderige regenwoud vol met exotische dieren (grote spinnen en slangen hahaha). We zien wel of we een mooie lodge kunnen vinden aan de kust. Zo niet dan slapen we op het strand.

Never een dull moment,
Lieve groetjes van de drie Baantjes

• 24 April 2009 - 06:19

Freek:

24-4-2009 8:19 Fijn om te horen dat Mignon goed is aan gekomen. Have fun!
    Groetjes, Freek en Nettie

• 24 April 2009 - 06:23

Marianne En Frans:

Heel veel plezier met z'n drietjes, fijn dat ze er is!!!!!en wederom bedankt voor het mooie verslag!!!
    Ga vandaag bij Binky's kind kijken, laat jullie nog weten.

• 24 April 2009 - 06:55

Joyce En Hans:

Lieve Baantjes,
    Wat heerlijk toch weer om jullie avonturen te lezen. En wat onwijs gezellig dat jullie nu met z'n drieen zijn!Jullie zijn letterlijk onze 'aanraders', want op basis van jullie advies kunnen wij weer beslissen of we zelf ook die kant op gaan. Wij gaan volgende week een weekje naar Duitsland, dus we zijn zelf even 'uit de lucht', maar ik verheug mij er nu al weer op om jullie verhalen te lezen als we terug zijn.Heel veel plezier de komende week!!!Hugs & kisses Hans en Joyce

• 24 April 2009 - 08:41

Marit:

wat fijn dat mignon goed is aangekomen! jonnetje wat ben je toch een ondernemende meid hartstikke leuk ik zou het ook doen hoor ik krijg ook kriebels in m'n buik als ik het allemaal lees en ben stiekem wel een beetje jaloers, geniet volop met z'n drietjes en we zijn heel nieuwsgierig naar jullie volgende belevenissen. p.s. gefeliciteerd met de nieuwe puppy aanwinst. liefs marit

• 24 April 2009 - 14:14

Groetjes Uit Capelle:

Hoi alle drie!

Lekker dat je er bent Mignon, wel ver reizen zo alleen! Hopelijk had je een beetje gezellig iemand naast je aan boord. Wat genieten we weer van jullie reisverslagen. Waarom ga je die verslagen niet uitgeven, Cor? Als ik alle reacties zo lees dan geniet iedereen ervan en dat is echt niet alleen omdat jullie het meemaken. Je weet alles zo beeldend te vertellen: alsof we er bij zijn! Rien is hier de eerste die er steeds bij is en iedere keer een enthousiaste reactie. Wij zijn er dus blij mee dat je de moeite weer neemt!
    We zijn dan ook benieuwd naar het stuk over Costa Rica. Max vindt het een machtig land maar die kijkt vooral naar de strategische surfgolven! Overigens heeft die een paar weken op het strand geslapen en dat beviel hem goed. Ook in Costa Rica schijnt de bevolking geweldig te zijn! Wat mij betreft hoef je echt niet weer met een slang om je nek op de foto, Leonne, ik weet dat jij het geweldig vind maar ik moet er niet aan denken!

Liefs van Rien, Diana, Anique en Sebas en natuurlijk dikke zoenen voor Mignon!

• 24 April 2009 - 16:17

Ria:

Wat een verhalen heeft dat familietje van mij toch alweer. Is er iemand die óók geïnteresseerd is in 'spannende'verhalen uit Capelle (desnoods met foto's)??
    Tja helaas heb ik ff niet meer in de aanbieding, en daarom geniet ik maar dubbel van jullie avontuur. Het is wéér gezellie om te lezen, en ik ben blij dat het allemaal zo heerlijk verloopt. Mignon ff voor jou nu (tante is blij dat jij zó blij bent, want laten we eerlijk zijn honnepon... dat JIJ nu echt wel aan de beurt bent, na die spannende verhalen van je zus en ouders. Ik hoop snel dan ook iets van jou te lezen).
    Geniet van alle mooie dingen,en van elkaar.

xxxlots of love for youxxx

• 24 April 2009 - 17:24

Hans:

Mignon geniet met ze mee en let ook een beetje op ze: des te ouder des te gekker!

• 26 April 2009 - 14:14

Pa En Ma:

hallo lieve kinders en kleindochter
    Vanmorgen nog weer even contact gehad met Kirsten en de allerlaatste belevenissen gehoord.
    Ze houdt ons op de hoogte wanneer ze weer iets van jullie heeft gehoord en van de allerlaatste nieuwtjes
    nou dat was weer even wat, heb je geen leukere verrassingen in petto, enfin je leert er weer van , zelfs in ons eigen rijke Nederland hoef je zoiets niet te doen , laat staan daar,voor een arme sloeber "de"kans van zijn leven, jammer van je mooie foto's.
    Laat er je mooie reis maar niet door verknoeien, er zijn ergere dingen,
    Geniet maar lekker door en met Mignon samen dubbel plezier!
    groetjes en liefs
    pap en mam

• 27 April 2009 - 09:04

Carolien:

Dag lieve Baantjes,
    Leuk, jullie reisverslagen weer te lezen. Geniet ervan samen met Mignon! En Leonne; gedraag je wel als een oma hè!
    Lieve groetjes, Ronald en Carolien

• 27 April 2009 - 10:28

Aafje En Kirsten:

goh,wat een heerlijk avontuur.ik zou zo weer op reis willen.wat zullen jullie het gezellig hebben met z,n drietjes!

Liefs Aafje

Hoi Pappie mammie en zusje,
    Ik wens jullie natuurlijk ook heel veel plezier. Erg leuk om jullie verhalen te lezen en mee te genieten. Op deze manier ben ik er toch een beetje bij. Hier gaat alles goed!

Hou van jullie

Dikke kus Kirsten

• 27 April 2009 - 11:23

Marjan:

Veel plezier met jullie3tjes. Dacht dat ze later ging, de tijd gaat ook zo snel. Ben net terug uit New Castle heel gezellig weekend met Marlou gehad, veel gezien en geshopt> weten jullie nu al dat er een klein meisjeshondje is geboren? Dus Bimk is vader, ha ha . Liefs, Marjan.