"Heb jij maar 1 vrouw"
Door: cor en leonne baane
Blijf op de hoogte en volg cor
16 Oktober 2008 | Nederland, Alphen aan den Rijn
Back to the travel. Een soort speedboot scheurde met een vaart van tegen de 50 km (!) over het water en bracht ons hangend in touwen binnen een uur naar het eiland. Onderweg moesten we samen met andere toeristen gillend onze bestemming roepen, want daar zou de boot ons dan afzetten. Er was immers geen centrale afzetplek met bagage afhandeling. Daar zit je dan met een vaart van 50 km en dan moet je snel in de Lonely Planet een keuze maken waar je naar toe wilt. Je begrijpt dat dat best wel lastig is. Nadat een paar pagina's waren gescheurd in de wind en een pet nog ergens in de zee drijft, besloten we maar op safe te spelen. Dus de keuze viel op de meeste sterren en het duurste. We waren dan ook de enige van de boot die op het Perhentian Island Resort werd afgezet. Nadat net onze bagage niet overboord kieperde bij de overstap, zetten we eindelijk voet aan wal.
Wat een eiland! Geen auto's zorgen voor een heerlijke rust. Witte stranden, palmbomen, nauwelijks toeristen en een flora en fauna die zo uit een reisbrochure kan komen. Prachtig!
Vanuit onze kamer kijken we uit over een azuurblauwe en warme zee, waar we tussen de grote waterschildpadden en enorme vissen snorkelen. Overdag springen om de kamer allerlei beesten rond. Aapjes, eekhoorntjes, grote hagedissen en zelfs vliegende honden in de avondschemering. De hagedissen zijn zo groot als kleine krokodillen.
In de avond laat je je met een watertaxi brengen naar een ander strand, waar we op het strand relaxt eten. Vaak niet alleen, omdat je allerlei travelling mates tegen komt. Ieren, Engelsen, Italianen en af en toe een verdwaalde Nederlander. Sfeertje is optimaal vakantie.
Hoe we verder onze nachten door brengen, gaat jullie geen donder aan.
Het is inmiddels donderdagmorgen en we maken ons op voor de grote reis naar Borneo. Dus terug met de boot en taxi naar Kota Bharu. Daarvandaan met de nachttrein naar Kuala Lumpur (overigens Theo had het helemaal goed...), waar we na 12 uur om ca 7 uur in de ochtend aankomen. Door naar het vliegveld om dan 2 uur s'middags bijna 3 uur te vliegen naar Borneo, waar we dan op vrijdagmiddag 5 uur zullen aankomen. Een hele operatie, maar daar horen jullie nog wel meer van. Overigens genieten wij van jullie reacties. Ver weg, maar toch dichtbij!
16 Oktober 2008 - 07:08
Carolien:
Mmmmmmmmmm, mooi eiland! Is dat niet iets voor ons volgende Tjalk uitje?! Jullie zijn echt heel avontuurlijk bezig, fijn dat jullie zo genieten, liefs, de hoopetjes -
16 Oktober 2008 - 07:15
Ton:
Wat doet jou denken dat wij geinteresseerd zijn in bejaardensex? Voor de rest ben ik jaloers. Veel plezier verder. -
16 Oktober 2008 - 07:59
Joyce Meuzelaar:
Oooh wat heerlijk voor jullie!Jullie brengen met alle verhalen de tropische sferen ook voor ons een beetje dichterbij.Leonne, heb je nog niet stiekum een klein aapje onder je bloesje meegenomen?
Ben nu al weer benieuwd naar jullie volgende deel van de reis.
Heel veel liefs Hans en Joyce -
16 Oktober 2008 - 10:44
Bert En Jacqueline:
Wauw!!!!!!
Een echt bounty-eiland!!!
En vast en zeker drinken jullie melk uit een kokosnoot met je billen bloot!(oud kinderen v kinderen liedje)zeer toepasselijk! -
16 Oktober 2008 - 17:38
Han:
Wat een drukte allemaal. Ga toch vakantie vieren.
relax.
Oh ja, rotterdam krijgt een 020 burgemeester van marokkaanse afkomst. Zit al 2 uur bij te komen.
GENIET. -
17 Oktober 2008 - 08:57
Diana:
Wow, normaal zie je deze plaatjes alleen in folders en jullie zitten er midden in. Jullie verhalen zijn geweldig, ik kijk steeds uit naar het volgende verslag, speciaal hier in dit kouder wordende landje na weer een regen en/of hagelbui op mijn hoofd!
Geniet heerlijk van alles wat je tegenkomt en Cor, wees jij nu maar blij met "maar" één vrouw! Veel te moeilijk om te handelen meerdere vrouwen en dan natuurlijk ook ritsen kinderen. Zeker weten dat je dan nooit deze reis had kunnen maken.
Ik ben benieuwd naar het Borneo verslag en of Leonne zich installeert tussen de apen en Cor alleen naar huis toestuurt!
Liefs uit het Capelse.
17 Oktober 2008 - 15:30
Pa En Ma Loomans:
hallo lieve kinders
Had ik me daar gisteravond een hardstikke leuke reactie op jullie alweer avontuurlijk verslag, wat tussen haakjes ons de lachstuipen of het lijf hebben bezorgd, geschreven, is de reactie niet eens geplaatst en echt, ik heb alles juist gedaan en ben echt niet zo A-DIGI, maar misschien zijn ze bij die site van jullie niet zo laat meer wakker, het was gisteravond om een uur of elf.
we zijn zo blij verrast wat jullie allemaal meemaken en stilletjes ben ok ook wel een beetje jaloers,maar het beeldende karakter van jullie verslagen maakt alles weer goed , we genieten er van.
lieve luitjes, genieten jullie maar lekker verder,we horen het wel weer, wanneer jullie op je volgende standplaats zijn geland.
liefs en kus van je pap en mam -
17 Oktober 2008 - 15:49
Kirsten:
Oh oh oh jullie sturen zo vaak berichtjes dat ik gewoon niet meer weet wat ik moet sturen, behalve dan dat mama wel nog een stuk duurder kost dan de gemiddelde Nederlandse vrouw ;) haha. Verder wil ik nog even zeggen dat ik aan jullie denk en jullie mis.
Dikke kus -
19 Oktober 2008 - 18:51
Marit:
nu is het hier een heerlijke nazomer maar dat haalt het niet bij jullie bounty-eiland, ziet er wel super uit, we hopen dat de reis goed verlopen is dat borneo weer leuke verhalen opleverd, elke dag denk ik wel even aan jullie en loop tegen iedereen op te scheppen dat jullie zo'n mooie reis maken weer een dikke knuffel en geniet ervan (de reis hé) liefs Henk, Richelle en Marit -
20 Oktober 2008 - 09:12
Jean-Paul:
meneer en mevrouw Baane,
wat een verhalen.
Volgens mij bevalt het ruige backpack leven wel... rugzakken met wieltjes, resorts en luxe taxiritjes. ;)
gr,
J-P.
20 Oktober 2008 - 18:27
Marianne En Frans:
Vanaf het moment dat jullie aan een fantastische reis zijn begonnen, lijkt het wel of hier een kortstondige zomer is teruggekeerd. Natuurlijk geen tropische temperaturen zoals bij jullie, ook geen vergezichten, zoals bij jullie, geen palmbomen enz, enz, maar het is hier best wel aangenaam. De herfst zal nu wel in volledige hevigheid los barsten, na deze lovende tekst, maar wij zijn zeer onder de indruk van hetgeen jullie meemaken. Genieten van ieder verslag, waarvoor dank, kijken met zeer grote regelmaat uit naar nieuwe berichten, wensen jullie wederom veel plezier, en tot schrijfs, liefs,
Marianne en Frans